China

Introductie

Begeleide rondreis China

Van de Mystieke Wereldstad Beijing naar de Reuzenpanda’s in Chengdu!

We starten onze rondreis met een uitgebreid bezoek aan de wereldstad Beijing.
Alle culturele hoogtepunten staan op het programma: de Verboden Stad, het Tiananmen Plein, het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel en uiteraard de Chinese Muur.
We beoefenen Tai Chi , maken een fietstocht door de Hutongs, (de traditionele wijken) leren zelf “dim sums” & noedels bereiden en maken een riksjatocht langs het meer …

Na de ontdekking van Beijing nemen we een binnenlandse vlucht naar Chengdu, de “UNESCO City of Gastronomy “. Als echte fijnproevers zullen we hier genieten van de Sichuan-hotpot-gerechten en gaan we thee drinken in een traditioneel theehuis in het Renmin Park, een heerlijke plek om even tot rust te komen.
Vervolgens brengen we een volledige dag door als vrijwilliger in het Bifengxia Panda Reserve in Ya’an, waar we oog in oog komen te staan met reuzenpanda’s. Dit wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van onze rondreis, een droom die uitkomt voor elke dierenliefhebber! Er bestaat geen betere manier om deze dieren van héél dichtbij te leren kennen…

Als afsluiter van de reis staat een wandeling in de beroemde “Jinli Ancient Street” op het programma, bekend voor de prachtige architectuur, de typisch theehuizen, het heerlijke eten en de ongelooflijke atmosfeer!

Een unieke belevingsreis om nooit te vergeten, volledig volgens het “zes zintuigen principe” waarvoor Design Holidays garant staat!

Van dag tot dag

Dagprogramma:

Dag 1: Brussel – Beijing

Samenkomst in de vertrekhal van Brussels Airport.
Rechtstreekse vlucht met HAINAN AIRLINES naar Beijing.
Maaltijden en dranken aan boord zijn inbegrepen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dag 02 (O-L-D): Beijing

Aankomst in Beijing en verfrissing in het hotel. Na een ontbijt starten we de dag met een bezoek aan het Zomerpaleis, een indrukwekkend buitenverblijf van enkele dynastieën keizers en, sinds 1988, deel van het UNESCO Werelderfgoed. Aansluitend maken we een boottocht op het kunstmatig aangelegde Kungming Meer en lunchen we in de tuin van een voormalige Prins van de Qing Dynastie. We eindigen met een welverdiende voetmassage en genieten vervolgens van een vrije namiddag. Avondmaal in een plaatselijk restaurant. Overnachting: NOVOTEL PEACE HOTEL ****

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 03 (O-L-D): Beijing

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Tiananmen Plein en de Verboden Stad. Per fiets verkennen we de “Hutongs”, de traditionele woonwijken van Beijing. We houden halt bij een lokale familie die ons de kunst van het Dim Sum bereiden aanleert en lunchen ter plaatse. In de namiddag krijgen we een introductie tot de Chinese kalligrafie, maken we een tochtje met de riksja langs het meer, ontdekken we het ritueel van de Drum Tower en degusteren we verschillende Chinese theesoorten tijdens een traditionele theeceremonie. Als afsluiter proeven we van de wereldberoemde gelakte Pekingeend. Overnachting: NOVOTEL PEACE HOTEL ****

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 04 (O-L-D): Beijing

We starten de dag met een Tai Chi workshop in de “Temple of Heaven”, die we uiteraard ook bezoeken. Vervolgens rijden we naar de Chinese Muur. Onderweg maken we een korte stop aan het Olympische Park met het “Bird Nest” en de “Water Cube”. Rond de middag wonen we een privé-demonstratie “noedels maken” bij. Na de lunch staat een bezoek aan de Chinese Muur op het programma, één van de belangrijkste monumenten van de Chinese beschaving. Avondmaal in een plaatselijk restaurant. Overnachting: NOVOTEL PEACE HOTEL ****

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 05 (O-L-D): Beijing – Chengdu – Ya’an

Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Chengdu. We verkennen de stad – de eerste Aziatische stad die door UNESCO verkozen werd tot “City of Gastronomy” – en lunchen in het favoriete restaurant van de “locals”. In de namiddag bezoeken we het Renmin Park en maken we kennis met plaatselijke bevolking en hun tradities. Samen spelen we een spelletje Mahjong en proeven we thee in het lokale theehuis. Transfer naar Ya’an. Avondmaal en overnachting: Ya’an Moon Start Hotel ****

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 06 (O-L-D): Ya’an – Chengdu

Vandaag brengen we hele dag door als vrijwilliger in het “Bifengxia Panda Reserve”. Het reservaat ligt te midden van de bamboebossen, een natuurlijke omgeving die de originele habitat van de panda’s zo goed mogelijk benadert. Als je deze prachtige, met uitsterven bedreigde dieren van dichtbij wil observeren, dan is dit de uitgesproken manier! We vertoeven de hele dag aan de zijde van de panda’s en helpen de begeleiders met het verzorgen en het voederen van de dieren.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uiteraard maken we ook kennis met de schattige, speelse kleintjes! Dit is ongetwijfeld een unieke ervaring en een droom die uitkomt voor elke dierenliefhebber! Transfer naar Chengdu en avondmaal in een lokaal restaurant.
Overnachting: Kempinski Hotel Chengdu*****

Vanaf het voorjaar van 2014, kan je ook in het dierenpark Pairi Daiza een koppel reuzenpanda’s bewonderen : het vrouwtje Haohao (“zoetje”) en het mannetje Xinhui (“stralende ster”) – allebei 4 jaar oud.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 07 (O-L-D): Chengdu – Beijing

Vrije voormiddag.
Middagmaal in een plaatselijk restaurant, met aansluitend een wandeling doorheen de beroemde “Jinli Ancient Street”, waar we genieten van de toffe sfeer, de prachtige architectuur en – natuurlijk – het unieke, heerlijke eten, dat bij de vele restaurantjes en snackbarretjes te halen is. Theehuizen, antiekwinkeltjes, souvenirshops met authentiek handwerk… Je vindt het hier allemaal! Avondmaal in een lokaal restaurant. Transfer naar de luchthaven van Chengdu en binnenlandse vlucht naar Beijing.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 08 (O-/-/): Beijing – Brussel

Rechtstreekse internationale vlucht met HAINAN AIRLINES naar Brussel.
Maaltijden en dranken aan boord zijn inbegrepen.
Vroege aankomst in Brussel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijzen & data
Begeleide rondreis China Datum Status Prijs Online Inschrijven
Van de Mystieke Wereldstad Beijing naar de Reuzenpanda’s in Chengdu! 21/MEI/2020 – 28/MEI/2020 Plaatsen vrij 2.995€ Hier inschrijven
Van de Mystieke Wereldstad Beijing naar de Reuzenpanda’s in Chengdu! 04/JUNI/2020 – 11/JUNI/2020 Plaatsen vrij 2.995€ Hier inschrijven
Bijkomende informatie

Minimum aantal personen: 12 personen
Maximum aantal personen: 18 personen
Supplement eenpersoonskamer: + 450 €

Individuele afreis: prijs op aanvraag

Inbegrepen in de prijs
  • Alle in het programma vermelde vluchten
  • Alle vermelde maaltijden (O-L-D)
  • Alle vermelde bezoeken
  • Alle inkomgelden
  • Boottocht op het Kungming Meer
  • Heerlijke voetmassage
  • Kookworkshop: maken van “Dim Sums”
  • Riksjatocht langs het meer
  • Tai Chi les
  • Introductie in de kalligrafie
  • Traditionele theeceromie
  • Demonstratie “noedels maken”
  • Volledige dag in het Bifengxia Panda Reserve
  • “Couleur Locale”: een spelletje Mahjong met de “locals”
  • Overnachtingen op toplocaties
  • Verblijf in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
  • Diensten van een Nederlandstalige reisleider *
  • Diensten van de lokale gidsen *
  • Fooien voor de lokale gidsen/ chauffeurs & kruiers *
  • Alle transport ter plaatse zoals vermeld in het programma
  • Luchthaventaksen en brandstoftoelagen zoals bekend bij publicatie van de brochure*
  • Visumassistentie
  • Belgische btw en lokale taksen

* Niet steeds inbegrepen in de prijs van de individuele reizen.

Niet inbegrepen in de prijs
  • Kosten voor reispas en/of visum
  • Verzekeringen
  • Dranken tijdens de maaltijden en alle andere persoonlijke uitgaven

Reizigers dienen te beschikken over een degelijke reisbijstandsverzekering.

Design Holidays is verzekerd tegen financieel onvermogen bij de Europese Goederen en Reisbagage verzekeringsmaatschappij.

Status
 • Plaatsen vrij
 • Gegarandeerde afreis (min 12 pers)
 • Volzet
Landinfo

Reisdocumenten (*)

Belgen en Nederlanders die naar China reizen moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat op de dag van de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is en dat nog minstens één lege pagina heeft. Daarnaast is ook een visum verplicht, dat voor vertrek “on line” dient aangevraagd te worden, via de website http://www.visaforchina.org/

Neem voor alle zekerheid kopieën van je reisdocumenten (paspoort, tickets, …) mee op reis. Of scan ze in en mail ze naar jezelf, zodat je er steeds toegang tot hebt.

(*)De verstrekte informatie m.b.t. reisdocumenten op onze website en in onze brochures is onderhevig aan wijzigingen. Wij adviseren onze reizigers dan ook tijdig contact op te nemen met het Consulaat of de Ambassade van het land van bestemming om de actuele reisinformatie op te vragen.

Verzekering

Wij adviseren al onze reizigers om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, die aansluit op hun reis en hun bestemming. Wij verstrekken graag de nodige informatie over de mogelijkheden en de polisvoorwaarden van onze betrouwbare partner, de Europese.

Gezondheid (*)

China kent geen verplichte vaccinaties. Beslist aangeraden zijn inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A en buiktyfus. .
Voor de actuele stand van zaken verwijzen we voor België graag naar www.itg.be, de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria.
Reizigers uit Nederland vinden vergelijkbare informatie terug op www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.
Voor advies op maat is het raadzaam om vier tot zes weken voor vertrek contact op te nemen met een arts.

(*)De verstrekte informatie m.b.t. gezondheid op onze website en in onze brochure is onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tijdsverschil

In China is het in de zomer 6 uur later en in de winter 7 uur later dan in België/Nederland.

Klimaat

China is een zeer groot land en kent verschillende klimaatzones.

Het klimaat van Beijing is een warm landklimaat, met hete en vochtige zomers en koude tot zeer koude winters. Juli en augustus zijn de natste maanden.

Chengdu kent een aangenaam klimaat, met een warm voor- en najaar. De zomer is warm en vochtig en kent een ook een regenpiek in juli en augustus. Ook de winters zijn betrekkelijk mild, met temperaturen die zelden onder het vriespunt dalen.

Valuta

De munteenheid van China is de Renminbi (RMB), wat letterlijk ‘volksgeld’ betekent. Vaak hoor je ook de naam Yuan (letterlijk “rond object”) – of in de volksmond “Kuai”.

Bij de “Bank of China”, bij de wisselkantoren en in de meeste hotels kan je Euro’s wisselen, maar let er wel op dat je geen beschadigde Eurobiljetten aanbiedt. Die worden meestal geweigerd. In principe krijg je overal dezelfde wisselkoers.

In de grote steden en in de meeste toeristische plaatsen zijn er bovendien geldautomaten (ATM) waar je geld kan afhalen met je bank- of kredietkaart. (*)

Ook credit cards worden over het algemeen goed aanvaard in China.

OPMERKINGEN:
Om veiligheidsredenen heeft de Belgische overheid beslist om het gebruik van bankkaarten met Cirrus/Maestro logo buiten Europa niet langer mogelijk te maken. Afgezien van een paar uitzonderingen (te vinden op de website www.febelfin.be) kun je dus op onze reizen gewone bankkaarten / debetkaarten niet meer gebruiken en dient er cash geld te worden meegenomen, of een Visa / Mastercard (kredietkaart). Sommige banken bieden de mogelijkheid om deze maatregel op te heffen gedurende een maximum periode van 3 maanden (tijdens deze periode kun je dan wel buiten Europa met je bankkaart betalen): dit dient voor vertrek bij je bank aangevraagd te worden.

Fooien

Het geven van een fooi is erg gebruikelijk in China, zeker voor chauffeurs en gidsen alsook in hotels en restaurants.

Stroom/Internet

De netspanning in China is 220 volt. Hoewel de Belgische/Nederlandse stekkers meestal wel in de Chinese stopcontacten passen, is het toch raadzaam een verloopstekker mee te nemen.

E-mail is overal bekend in China

Taal

China kent verschillende officiële talen. Naast de twee officiële Chinese talen (Mandarijn en Kantonees) zijn ook het Engels en het Portugees (in respectievelijk Hong Kong en Macau) als officiële talen erkend. Daarnaast worden er uiteraard nog een grote hoeveelheid aan verschillende dialecten gesproken.

Slechts weinig Chinezen spreken een vreemde taal. Alleen in grote hotels, in bekende restaurants, in sommige winkels de restaurants en bij de belangrijkste bezienswaardigheden kent men wel enige woorden Engels.

Bagage

Gezien de beperkte kofferruimte bij lokale verplaatsingen, adviseren wij onze reizigers hun bagage mee te nemen in een sporttas (geen harde koffer).
Tijdens de reis zal je zeker het een en het ander kopen en dan sjouw je al snel veel te veel mee. Ons advies is om maximum 15 kg aan bagage mee te nemen.